Sinteza Stirilor Saptamanii

 

dialup |  broadband

Ascultatori broadband
14/512 ascultatori / max. simultan:42

Ascultatori dialup
63/512 ascultatori / max. simultan:116


 „2010 - Anul omagial al Crezului Ortodox şi al Autocefaliei româneşti”

Citeşte mai mult...În contextul aniversării în anul 2010 a 1685 de ani de la primul Sinod Ecumenic de la Niceea (325) şi a 125 de ani de la recunoaşterea oficială a autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române (1885), la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat - în şedinţa de lucru din 18-19 iunie 2009 - ca anul 2010 să fie declarat „Anul omagial al Crezului Ortodox şi al Autocefaliei româneşti” în Patriarhia Română.

 

Citeşte mai mult...

 

Românii stabiliţi în străinătate se întorc la locurile de muncă din spaţiul Uniunii Europene

Citeşte mai mult...În această perioadă cetăţenii români care şi-au petrecut sărbătorile de iarnă în România se întorc în statele Uniunii Europene unde îşi au locurile de muncă, motiv pentru care în ultimele 24 de ore în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I s-au  înregistrat creşteri ale traficului de persoane şi mijloace de transport.

Citeşte mai mult...

 

Slujire arhierească în duminica dinaintea Botezului Domnului

Citeşte mai mult...Mâine, 3 ianuarie 2010, în duminica dinaintea Botezului Domnului, ierarhul nostru, PS episcop Nicodim, va sluji Sfânta Liturghie la Mănăstirea ,,Sf. Ana” din Orşova.

 

 

Rugăciune la trecerea dintre ani

Citeşte mai mult...Trecerea dintre ani este unul dintre momentele cele mai aşteptate de către oameni. Mulţi creştini doresc să fie în casa lui Dumnezeu pentru a începe anul cu El.

În biserici, la cumpăna dintre ani se săvârşeşte o slujbă de Te Deum, prin care se mulţumeşte lui Dumnezeu pentru binefacerile primite în anul care a trecut. Tot acum se înalţă rugăciuni ca Dumnezeu să binecuvinteze cununa anului ce a sosit.

Citeşte mai mult...

 


Click for Drobeta TR. Severin, România Forecast