Sinteza Stirilor Saptamanii

 

dialup |  broadband

Ascultatori broadband
3/512 ascultatori / max. simultan:44

Ascultatori dialup
36/512 ascultatori / max. simultan:157


 Ajunul Bobotezei - prilej de pregătire pentru praznicul împărătesc al Botezului Domnului

Citeşte mai mult...Credincioşii ortodocşi se pregătesc astăzi, 5 ianuarie, pentru întâmpinarea sărbătorii Botezului Domnului. În ajunul Bobotezei, este zi de post, fiind şi un prilej de reculegere duhovnicească înaintea marelui praznic al Botezului Mântuitorului.

Citeşte mai mult...

 

Bilanţul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi

Citeşte mai mult...Evaluarea din acest an reprezintă o analiză a modului cum se  aplică în cadrul inspectoratului nostru normele şi principiile nou introduse  odată cu aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană, rezultatele, progresele şi unele neîmpliniri, precum şi stabilirea măsurior care să ducă la îmbunătăţirea activităţii de supraveghere şi control a frontierei de stat în vederea pregătirii pentru aderarea la spaţiul Schenghen.

Citeşte mai mult...

 

Preoţii merg în aceste zile la casele credincioşilor pentru a vesti Botezul Domnului

Citeşte mai mult...În perioada premergătoare marii sărbători a Botezului Domnului, preoţii din parohii merg pe la casele credincioşilor spre a vesti Botezul Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi pentru a binecuvânta casele credincioşilor şi pe ei înşişi, prin stropire cu apă sfinţită.

Citeşte mai mult...

 

Noi ierarhi în Biserica noastră, în 2009

Citeşte mai mult...În anul 2009, în Biserica Ortodoxă Română au avut loc alegeri de episcopi titulari, dar şi de episcopi vicari. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, întrunit în şedinţă de lucru la Reşedinţa patriarhală, a ales pe 18 iunie noi episcopi titulari pentru Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor şi, respectiv, pentru cea a Huşilor, informează Ziarul Lumina.

Citeşte mai mult...

 

Caracteristicile sărbătorii hramului bisericii

Citeşte mai mult...Fiecare lăcaş de închinăciune, fie paraclis, capelă sau biserică, are un ocrotitor în cinstea căruia acesta a fost zidit. Dintre sfinţii care sunt cinstiţi de poporul român cu multă evlavie şi credinţă, fiind aleşi ca ocrotitori de lăcaşuri, amintim pe cei mai cunoscuţi dintre ei, pentru că majoritatea lăcaşurilor le poartă numele.

Citeşte mai mult...

 


Click for Drobeta TR. Severin, România Forecast